RWA hibridi suncokreta su najbolji u pokusu PIK-a VINKOVCI ove godine.
U pokusu je bilo ukupno 22 hibrida raznih sjemenskih kuća.
Od sedam hibrida koji su ostvarili najveći prinos zrna, čak njih šest su RWA (Limagrain) hibridi. U donjem grafu možete vidjeti rezultate svih hibrida iz pokusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U dolazećoj sezoni prodaje sjemena u prodaji ćemo imati 4 hibrida iz ovog pokusa. Hibrid LG 55.25 je najraniji na hrvatskom tržištu. U ovom pokusu ostvario je prinos od 3.725 kg/ha. Ima vrlo visok sadržaj ulja koji je u službenim pokusima RH iznosio 50,12 % računajući na apsolutno suhu tvar. Vrlo je pogodan za kasne rokove sjetve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hibrid LG 50.635 CLP je potpuno nov hibrid koji je u pokusu imao prinos od 3.696 kg/ha. Po vegetaciji je srednje rani hibrid. Radi se o modernom, fleksibilnom hibridu koji postiže visok prinos kako u dobrim tako i u suhim uvjetima proizvodnje. Stabljika je vrlo zdrava i ostaje dugo zelena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treći hibrid koji ćemo imati u prodaji je LG 54.78. U pokusu je ostvario prinos od 3.575 kg/ha. Ovo je rani hibrid koji ima vrlo dobar početni porast nakon nicanja. Pogodan je za optimalan i kasan rok sjetve. Položaj glave je poluuspravan i uvijek je dobro oplođena (uključujući centralni dio).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Četvrti hibrid za prodaju u dolazećoj sezoni je naš novi hibrid ES WILLIS CLP koji je u pokusu imao prinos od 3.440 kg/ha. Radi se o ranom hibridu koji rano cvate i dozrijeva. Početni porast počinje rano i vrlo je snažan. Položaj glave je poluuspravan što mu daje dobru otpornost na bolesti. Pogodan je za granična područja (zapadna Hrvatska) uzgoja suncokreta, te za optimalan i kasan rok sjetve.