Poštovani proizvođači, na vaš zahtjev uveli smo program prodaje konvencionalnih NPK gnojiva iz uvoza i iz domaće proizvodnje. Ista nudimo u različitim pakiranjima: 50 kg, 500 kg i u rinfuzi. U Osijeku imamo proizvodni pogon u sklopu kojega je pakirnica mineralnih gnojiva. Mineralno gnojivo u rinfuzi dovozimo riječnim baržama, potom ga pakiramo u big bagove i isporučujemo našim kupcima. Kapacitet pakirnice je 250 tona dnevno.
Ponosni smo na našu novu potpuno robotiziranu pakirnicu mineralnih gnojiva koju smo otvorili u Osijeku. Pakiramo razna gnojiva u pakiranja od 25 kg.

 

NPK 15:15:15

je složeno NPK gnojivo koje sadrži 15% dušika, 15% fosfora i 15% kalija. Pogodno za startnu gnojidbu svih ratarskih i ostalih vrsta.

PK 20:30

je složeno PK gnojivo koje sadrži 20% fosfora i 30% kalija.
Sadrži i 13% kalcija. Pogodno za osnovnu gnojidbu svih ratarskih vrsta, posebice kukuruza, krumpira i lucerne koji imaju velike potrebe za kalijem.

KAN 27%

je jednostavo mineralno gnojivo koje sadrži 27% dušika.
Ovo poznato dušično gnojivo pogodno je za prihranu svih poljoprivrednih kultura. Sadrži pola dušika u amonijskom, a pola u nitratnom obliku, pa djeluje brzo i nešto produženo, tako da zadovoljava potrebe bilja za dušikom u određenom razdoblju. Sadržajem dolomita (oko 23 %) utječe na djelomičnu neutralizaciju kiselosti tla, a sadržajem magnezija djelomice zadovoljava potrebe bilja i za tim biljnim hranivom.

MAP 12:52

je složeno NP gnojivo koje sadrži 12% dušika i 52% fosfora.
Radi visokog sadržaja fosfora, vrlo je pogodno za meliorativnu i osnovnu gnojidbu tala koja su siromašna fosforom.

UREA 46%

je jednostavo mineralno gnojivo koje sadrži 46% dušika.
Vrlo je pogodna za razgradnju organske tvari nakon žetve kukuruza.
U kombinaciji s MAPOM i KALIJEVIM KLORIDOM u osnovnoj gnojidbi ozimih žitarica koje se siju nakon žetve kukuruza, ostvaruje se dodatna dobit u proizvodnji. Pogodna je za prihranu usjeva na tlima koja nisu kisela (pH 6,5 i više). Ne preporučamo je za prihranu na kiselim tlima jer blago zakiseljuje tlo.

KALIJEV KLORID

je jednostavo mineralno gnojivo koje sadrži 60% kalija.
Vrlo pogodno za meliorativnu gnojidbu tala koja su siromašna kalijem.
Na tlima siromašnim fosforom i kalijem primjenjuje se zajedno s MAP-om za meliorativnu ili za osnovnu gnojidbu u jesen. Kombinacijom ovih dvaju gnojiva, obzirom na visok postotak čistih hranjiva, ostvaruje se dodatna dobit u proizvodnji ratarskih i ostalih usjeva.

AMOSULFAN

je dušićno gnojivo koje sadrži 20% dušika i 24% sumpora. Izuzetno je pogodan za prihranu svih biljnih kultura. Amonijev ion nije pokretan u zemljištu jer se veže u međuslojne razmake minerala gline. Za bilancu dušika u zemljištu, fiksacija amonijevog iona je koristan proces jer spriječava gubitke dušika isparavanjem, ispiranjem i denitrifikacijom.
Sumpor u ovom gnojivu utječe na bolje iskorištavanje dušika i povećanje njegovog sadržaja u biljkama. S obzirom na to da je AMOSULFAN fiziološki kiselo gnojivo, preporučuje se njegova primjena na slabo alkalnim i alkalnim zemljištima. Primenom AMOSULFANA značajno se poboljšava dostupnost i usvajanje fosfora koji se nalazi blokiran u zemljištu.