Poštovani vinari,

u blagdanskom okružju raste želja za dobrim vinima koja ćete kušati i komentirati u ugodnom okruženju obitelji i prijatelja.

Kako biste ostvarili svoje vinske želje, donesite nam svoje uzorke vina, da zajednički pronađemo put do odgovarajuće kvalitete i stabilnosti vina. Nemojte čekati da vina postanu octikava, kisela, oksidirana, trpka i nestabilna! Pobrinite se na vrijeme za vaša vina i vina će vam uzvratiti – svom svojom svježinom, voćnošću, kompleksnošću, mirisnošću i aromatičnošću.

U svrhu postizanja i podizanja kvalitete vaših vina, kojima ćete posebice zadovoljiti sve znatiželjnije i sve zahtjevnije kupce vina, predlažemo vam primjenu taninskih pripravaka iz pokožice grožđa (Tanin GS), hrasta (Tanin O), francuskog hrasta (Tanin FO) i mješavine tanina koja će vinu dati posebne note (Tanin Maische).

Nudimo vam i NOVE proizvode. ČIPS (francuski i američki) proizveden od drva koje se koristi u proizvodnji drvenih bačava. Drvo za proizvodnju čipsa strogo je odabrano od sorata Quercus Sessiliflora i Quercus robur. Prije paljenja, drvo se suši najmanje 24 mjeseca prirodnim putem na otvorenom. Čips možete dodati u fazi fermentacije ili kod odležavanja u bilo kojoj fazi. Vrijeme kontakta može varirati od nekoliko dana do nekoliko tjedana, ovisno o stilu vina i o tipu čipsa.

Najtočniji način određivanja duljine kontakta jest senzorno ocjenjivanje koje možemo ponuditi u našem laboratoriju, kako bi zajedno sa vama pratili razvoj aroma. Upotrebom čipsa u fermentaciji smanjuje se gorčina kod nedovoljno zrelog grožđa (nezreli polifenoli), jače dolaze do izražaja voćne arome, a dobiveno vino je dobro balansirano, harmonično i sa izraženom kompleksnom aromatikom.

Ukoliko imate pitanja oko primjene navedenih sredstava javite nam se, nudimo vam pomoć oko konačne odluke.
Puno uspjeha vama i vašim vinima i puno lijepih vinskih priča, žele vam vinari Vinarskog centra.

RWA RAIFFEISEN AGRO d.o.o.
PC Vinarski centar
Osječka 182, 31431 Čepin
Enolog – Dean Sušec 099 260 1267
Prodaja – tehnika Siniša Petrijevčanin 099 260 1265
Prodaja – biotehnologija Jelena Vitić 099 260 1266