Predstavljamo vam ULYXXE, naš dragulj među hibridima kukuruza.
Ulyxxe je naš najprodavaniji hibrid kukuruza i s pravom nosi oznaku kralja u svojoj vegetacijskoj grupi (FAO 410). Bez obzira radi li se o sušnoj ili kišnoj godini on je uvijek u samom vrhu po prinosu zrna uz nisku vlagu zrna u žetvi. Ovo govori o njegovoj iznimnoj stabilnosti u različitim proizvodnim uvjetima. Namijenjen je za proizvodnju suhog zrna. Zrno je u tipu zubana, a biljka je srednje visoka s poluuspravnim listovima.Ulyxxe ima dobar početni porast i odličnu otpornost na polijeganje. U dobrim proizvodnim uvjetima teži formiranju dva klipa na stabljici, a prosječan broj redova na klipu je 16 do 18.
U 2018. godini ovaj hibrid smo imali na 23 pokusne lokacije. Na dvije lokacije (OPG Štefanec Senka iz Novigrada Podravskog i OPG Čorba Matija iz Novog Virja) Ulyxxe je ostvario prinos suhog zrna veći od 18.000 kg po hektaru. U isto vrijeme, na čak devet lokacija prinos je bio veći od 15.000 kg po hektaru. U donjoj tablici možete vidjeti prinose i vlage sa svih lokacija.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najveći prinos od 18.759 kg po hektaru Ulyxxe je ostvario kod našeg kooperenta OPG Čorba Matija iz Novog Virja.
U donjem grafu možete vidjeti prinos svih naših hibrida iz ovog pokusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spomenuli smo da je stabilnost prinosa hibrida Ulyxxe u različitim proizvodnim uvjetima izvanredna. U donjem grafu prikazujemo presjek najvećih prinosa Ulyxxa od 2012. do 2018. godine. Možemo vidjeti da najveći ostvareni prinos niti jedne godine nije bio ispod 13.000 kg po hektaru, a apsolutno najveći ostvareni prinos bio je u 2016. godini kod OPG Kosar Darka iz Popovače kad je Ulyxxe rodio 19.568 suhog zrna po hektaru.