U pokusu Kutjeva d.d. bilo je 54 hibrida svih sjemenskih kuća.
Među tri naprinosnija hibrida bila su dva naša koji su zauzeli drugo i treće mjesto u pokusu.
Hibrid LG 30.500 iz FAO grupe 450 bio je drugi u pokusu s prinosom suhog zrna od 14.069 kg po hektaru uz vlagu žetvi od 18,5 %. Ovaj hibrid ima iznimnu tolerantnost na sušu, te stoga nosi oznaku Hydraneo. Prodaja ovog visokoprinosnog hibrida raste vrtoglavo i u slijedećoj sezoni ovaj hibrid će biti jedan od naših najprodavanijih hibrida.
Na trećem mjestu u pokusu bio je naš eksprerimantalni hibrid RGT CORUXXO iz FAO grupe 580 s prinosom od 13.932 kg po hektaru i vlagom od 21,3 %.
Od ostalih naših hibrida iz ovog pokusa izdvajamo naš novi hibrid INCLUSIV (FAO 410) koji je ostvario prinos suhog zrna od 13.246 kg po hektaru uz vlagu od 18,4 %. Radi se o hibridu koji iznimno brzo otpušta vlagu i čiju prodaju počinjemo od slijedeće sezone. INCLUSIV ima jak korijenov sustav kojim vrlo efikasno koristi raspoloživa hranjiva u tlu, tako da i na lošim tlima daje dobar prinos.
U pokusu smo imali još jedan novi hibrid čiju prodaju počinjemo slijedeće sezone. Radi se o hibridu AJOWAN iz FAO grupe 370 koji je ostavio prinos od 12.038 kg po hektaru, a vlaga u žetvi je bila 17,8 %.
AJOWAN ima visok prinos kako u stresnim tako i povoljnim proizvodnim uvjetima. Otpornost na polijeganje i pucanje stabljike je jako dobra. Otpuštanje vlage iz zrna je vrlo dobro. Ajowan daje visok prinos i u uvjetima kasne sjetve.
U donjem grafu možete vidjeti rezultate svih hibrida iz ovog pokusa: