Na plantaži Erdutskih vinograda, naš Vinarski centar iz Čepina organizirao je prezentaciju mehanizacije, alata, opreme i materijala za rad u vinogradu.
Ni magla ni poprilična hladnoća nisu spriječili pozvane goste da se upoznaju s novim proizvodima i materijalima za rad u vinogradu.
Predstavili smo renomirane brandove: Rema, Mowein, Voest-Alpine, Crapal Optimum, Pellenc i druge. Sve su to kvalitetni proizvodi: vinogradska žica, zatezači žice s kočnicom, stupci za vinogradarstvo koji su najčvršći u Europi, plastični fiksatori za žicu i gumena veziva.
Posebno su interesantne elektronske škare za lozu Pellenc Lixion Evolution koje su jednostavne za korištenje i održavanje, prilagođene za rad dešnjaka ali i za lijevoruke, a glava im je izrađena od posebno čvrstog čelika. Pakiraju se u kofer s punjačem i priborom uz akumulator koji ima trogodišnju garanciju. Predstavljen je i kombajn za strojno branje grožđa Grapeliner njemačke tvrtke Agrosad. Sofisticirani stroj zamjenjuje veliki broj berača, za sobom ne ostavlja ni bobe grožđa, a izuzetno je produktivan jer dnevno pobere od 3-5 hektara grožđa. Naši djelatnici iz Vinarskog centra enolog Dean Sušac, Jelena Vitić i Siniša Petrijevčanin iz prodaje upoznali su nazočne s mogućnostima nabave u Centru svih potrepština za vinogradarstvo, podrumarstvo, enoloških sredstava, te potrošne robe za vinarstvo. Sve u korist efikasne obrade vinograda i smanjenja troškova proizvodnje grožđa i kako kaže Siniša Petrijevčanin “zovite nas i pitajte bez ustručavanja za savjet, spremni smo vam omogućiti najam strojeva i usluga za zelenu rezidbu, okopavanje vinograda i berbu grožđa”.
Dolje Vam predstavljamo malu galeriju slika s održane prezentacije.

RWA RAIFFEISEN AGRO d.o.o.
PC Vinarski centar
Osječka 182, 31431 Čepin
Enolog – Dean Sušec 099 260 1267
Tehnika Siniša Petrijevčanin 099 260 1265
Biotehnologija Jelena Vitić 099 260 1266

12 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11