Dana 22.09.17. otvorili smo novu mješaonu mineralnih gnojiva u našem pogonu u Koriji kod Virovitice.
Otvorenju je prisustvovalo oko 300 gostiju iz cijele Hrvatske. Voditeljice programa su bile naše djelatnice Dubravka Katančić i Gordana Demirović.
Program je počeo pjevanjem pjesme „Lijepa naša“ koju je izveo zbor iz Virovitice.

Direktor naše firme g. Zlatko Janečić pozdravio je prisutne i prezentirao našu firmu kao i cijeli RWA koncern, a nakon toga je prisutne pozdravio i g. Erwin Arocker koji je također član Uprave RWA Hrvatska d.o.o. Otvorenje novog pogona proglasio je ministar poljoprivrede g. Tomislav Tolušić.
Dubravka Katančić je prezentirala udarne sorte RWA pšenica za dolazeću sjetvu: Sofru i Graindor u segmentu krušnih, visokoprinosnih sorti, a sorte Athlon i Izalco CS u segmentu poboljšivača brašna. Nakon toga je voditeljica programa gnojiva u našoj firmi Roberta Knochl Novokmet predstavila KONCEPT CILJANE GNOJDBE. Prednosti ciljane gnojidbe su: finacijska ušteda – izbjegava se pretjerana ili nedovoljna gnojidba, što u oba slučaja rezultira financijskim gubitkom, ekološki pristup – ne baca se nepotrebno gnojivo niti zagađuje zemlja i okoliš, te se stvaraju se preduvjeti za optimalne prinose. Slijedi obilazak novog pogona uz stručno tumačenje naših djelatnika, a prisutni su mogli vidjeti i specijalno vozilo za uzimanje uzoraka tla. Nakon toga zajednički ručak i druženje. Dolje možete vidjeti nekoliko fotografija s ovog zanimljivog događaja.