katalog-LG-2014-koriceCijenjeni poljoprivredni proizvođači,

Prošla je bila iznimno dobra jer ste prepoznali posebnu kvalitetu LG i posebice LGAN hibrida kukuruza. Na prvi pogled ne postoji velika razlika između sjemenskih kompanija. Međutim LGAN oplemenjivački program je jedinstven i daje veliku dodatnu vrijednost silažnim hibridima. Program se temelji na poznavanju strukture kukuruzne biljke i prilagođen je funkciji rumena i potrebama krave. Od tradicionalnih osobina kao što je prinos, otpornost na polijeganje, ranozrelost, sadržaj škroba itd; kreirali smo potpuno nove parametre kao što je sadržaj energije, probavljivost organske tvari i posebice probavljivost vlakana. Danas stvaramo revoluciju u oplemenjivanju u vezi probavljivosti. Postoje određeni geni koji su odgovorni za probavljivost. Koristeći molekularne markere imamo vrhunski alat za stvaranje hibrida vrhunske probavljivosti. To nam daje veliku prednost u odnosu na naše konkurente. Prektični aspekti su vrlo važni. Naše iskustvo na mliječnim farmama potvrđuje ekonomsku dobit LGAN hibrida u uobičajenih uvjetima proizvodnje diljem Europe.

LG hibridi za proizvodnju suhog zrna U 2013. godini u pokusima širom Hrvatske ostvarili su prosječan prinos od 10.013 kg suhog zrna po hektaru uz prosječnu vlagu u žetvi od 18,5 %.

Limagrain je četvrta najveća oplemenjivačka kuća u svijetu, a druga po veličini u Europi. U nastavku Vam prikazujemo detaljne opise pojedinih hibrida.

Uvijek uz Vas djelatnici
RWA Raiffeisen Agro d.o.o.

 

[button link=”http://rwa.hr/wp-content/uploads/2014/02/LG-katalog-RWA-2014.pdf” type=”icon” newwindow=”yes”] PDF katalog LG 2014[/button]

[button link=”http://rwa.hr/wp-content/uploads/2014/02/katalog-LG-2014-pokusi.pdf” type=”icon” newwindow=”yes”] PDF tablice pokusa LG 2014[/button]