Po čemu je Umostart bolji od sličnih proizvoda koji se nude na hrvatskom tržištu?

1. UMOSTART može (i mora) biti u kontaktu sa sjemenom dok njemu slični proizvodi moraju biti 5 cm udaljeni od sjemena.

Ovo jasno govori o dvije stvari.
Prva je da su drugi proizvodi u kontaktu sa sjemenom toksični za mladu biljku poput nekih konvencionalnih gnojiva.
Drugo, ispuštanje fosfora je prebrzo dok UMOSTART fosfor ispušta ravnomjerno u periodu od 30 dana.

2. Postotak fosfora od 50 % je znatno veći kod UMOSTARTA, u odnosu na postotak fosfora kod drugih sličnih proizvoda.

Umostart (11N:50P+1Zn) je složeno gnojivo nove generacije, bazirano na patentiranim mikrogranulama veličine 0,5-1,0 mm. Kod širokorednih kultura primjenjuje se pomoću deponatora mikrogranulata na sijaćici, u sjetvi, direktno u kontaktu sa sjemenom. Kod strnih žitarica i uljane repice u sanduk za sjeme stavlja se sloj sjemena pa sloj Umostarta pa tako naizmjenično dalje. Veliki broj sitnih mikrogranula u zoni korijena stimulira razvoj korjenove mase koja se na tretiranim površinama povećava do 30%. Mikrogranula je aktivna 30 dana od primjene, čime osigurava mladoj biljci pristupačan (vodotopiv) fosfor, potreban dušik i mikroelemente koji su nedostatni u početnim razvojnim fazama.

Posebno dobre rezutate Umostart pokazuje na lošim, teškim i kiselim tlima gdje je otežano usvajanje prisutnog fosfora, kao i izražen antagonizam među pojedinim elementima. Zbog male doze primjene po hektaru smanjuju se troškovi skladištenja i prijevoza. Višestruko isproban u sjemenskom kukuruzu, osigurava brzo i ujednačeno nicanje, snažno ukorjenjivanje, bolje iskorištenje drugih primjenjenih gnojiva kao i otpornost na stres. Dolazi do povećanja osmotskog tlaka soka mlade biljke kukuruza koji snižava temperaturu smrzavanja biljke za 1-2ºC što je dovoljno da se spriječe ili umanje štete od kasnih proljetnih mrazeva.
U proizvodnji merkantilnog kukuruza povećava prinos za 15 %, smanjuje vlagu zrna u žetvi, a time smanjuje troškove sušenja zrna i povećava dobit po hektaru. Može se upotrebljavati i u svim drugim kulturama.

umostart-1

USJEV DOZA I NAČIN PRIMJENE:

Kukuruz, suncokret, soja: 20-25 kg/ha uz sjeme
Šećerna repa: 20-25 kg/ha uz sjeme
Žitarice ozimine i uljana repica: 20-25 kg/ha uz sjeme
Povrće u uzgoju na otvorenom, duhan: 30-60 kg/ha uz sjeme ili presadnicu

UMOSTART DETALJNIJE