Održali smo još jedan uspješan Centralni dan polja RWA repica i pšenica kod našeg kooperanta OPG Markovica Tomislava u Đurđevcu, dana 30.05.17.
Dan polja je posjetilo oko 300 većih poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske.
Goste je prvo pozdravio Božo Kvesić, voditelj prodaje sjemena, koji je dao osvrt na ponudu RWA sjemena repice i pšenice za dolazeću sezonu. Nakon toga je voditeljica prodaje gnojiva Roberta Knochl Novokmet informirala prisutne o novitetima u ponudi RWA gnojiva, odnosno o skorom početku izgradnje mješaone za mineralna gnojiva u našem pogonu u Koriji. Mladen Radić iz našeg odjela merkantile dao je procjenu cijena merkantilnih roba za novi rod repice i pšenice. Nakon toga goste je pozdravio direktor firme Zlatko Janečić. Na kraju je svećenik blagoslovio sve prisutne i usjeve.
U pokusu repica bilo je 12 kultivara uljane repice od kojih ističemo NAIAD, ES NATALIE i ES SOMBRERO. U pokusu pšenica bilo je 10 sorti, a udarne su SOFRU i GRAINDOR u segmentu visokoprinosnih krušnih sorti i ATHLON i IZALCO CS u segmentu poboljšivača.
Nakon pregleda pokusa i prezentacije sorti u polju, organizirana je bogata tombola, a glavna nagrada je bilo sjeme pšenice GRAINDOR u količini od 1.000 kg.
Goste su zabavljali popularni „Blaž“ i „Denis“ iz Pervanove Večernje škole, uz muzičku pratnju tamburaškog sastava „Svirci moji“.
Niže možete vidjeti malu galeriju slika s ovog ugodnog druženja.